Quiltemaskine

 

Indlevering af toppe til Quiltning

Lolland/Falster
BeoBeo, Maribo
www.beobeo.dk

Telefon 61757996
Mail patchwork@beobeo.dk

Fyn
Butik Kastanja, Agedrup
www.kastanja.dk

 

Jylland
Patchwork Kælderen, Kolding
www.patchworkkaelderen.dk

 

Sjælland

 

 

Indlevering i butikkerne: Husk navn, adresse, telefon og evt. quiltning/frie hænder og andre info.

Tjek butikkers åbningstider og evt. ferielukning inden du kører.

OM QUILTNING HOS BEOBEO

Før indlevering

Vigtig info om, hvad der er nødvendigt, for at quiltningen kan lade sig gøre problemfrit:

  • Patchworktop – fyld/vat – bagbeklædning skal indleveres hver for sig, dvs. de må ikke være limet eller riet sammen.
  • Bagbeklædning skal min. være 10 cm større en toppen på alle sider. Det vil sige du måler længden og bredden på din top og ligger min. 20 cm til disse 2 mål. OBS. Vær opmærksom på, at  bagbeklædningen  tilskæres  vinkelret, for at kunne monteres korrekt i maskinen, derfor er det vigtig, at du måler din bagbeklædning rimelig nøjagtig, så der ikke er taget mål, på et ”Skævt” stykke.
  • Fyld/vat, her gælder de samme regler, som for bagbeklædning.
  • Patchworktoppen skal være 100 % fri for trådender på retsiden, da det kan være årsag til quilteproblemer, der vil kunne ses.
  • Pap/papir skal være fjernet. Disse ødelægger nålen, så det beskadiger din patchworktop.  evt. fjernes de efter regning.

Quiltningen bliver optimal, hvis ovenstående er overholdt og der pålægges ekstra betaling for evt. klargøring eller tilretning.

banner web quiltemaskine marts 15 036

Efter Quiltningen
Når du modtager din quiltede top, er der ritråde i de yderste kanter, hele vejen rundt. Lad ri-trådene blive siddende, indtil du har skåret det overskydende vat og bagbeklædningen af og har syet din afsluttende kant på 1. gang. Herefter kan du tjekke, om der er nogle af ritrådene, der vil forblive synlige, fjern dem og stik så på maskine eller sy i hånden, den sidste søm.

Der vil forekomme store ri-tråde inde i selve patchworktoppen, i de tilfælde, hvor der er nogle af dine sømme, der er løse eller gået op, mange gange bliver de ikke synlige, før toppen bliver spændt ud på maskinen, du skal være opmærksom på, at opspændingen på quiltemaskinen, er noget strammere, end ved almindelig opspænding pr. håndkraft. Jeg rier rundt om de steder, jeg opdager undervejs, så de er fastholdt til bagbeklædningen, du kan herefter tage stilling til, om det er noget du vil lade være, som det er, så fjerner du blot ritrådene ellers kan du nå at redde det, ved at sy sømmen i hånden, inden du fjerner mine ritråde.

VIGTIGT. Inden du skærer det overskydende bagbeklædning og fyld/vat af, så tjek de mål, du oprindeligt havde regnet med, f.eks. til et sengetæppe, din patchworktop kan have ”krøbet” mere under quiltningen end du havde regnet med ( umuligt at beregne). Når du har bagbeklædningen/vat intakt, er det nemmere at lave en lidt bredere afsluttende kant, så du alligevel kommer frem til de mål du oprindeligt havde tænkt dig.

Den afsluttende kant, får du pæn ved at holde den lidt til (stramme) under påsyningen. Tag et mål midt på toppen på begge leder. Dit kant-stof skal helst ikke overstige disse mål, da der så er risiko for at kanten pukler.

Der findes i dag en masse muligheder inden for quiltevat – både syntetiske og i rene naturprodukter
Beo Beo har disse på programmet:

Hobbs 100 % bomuld i King Size, inden quiltning (304×304 cm)

Hobbs 100 % bomuld I Quenn Size, inden quiltning (228×274 cm)

Hobbs 100 % uld Queen Size inden quiltning (228×274 cm)
Gælder for ovennævnte: Alle er vaskbare og bør quiltes med en afstand af ca. 8-1o cm.

Gælder for nedennævnte: Alle er vaskbare og hvor quilteafstanden ikke er altafgørende.
Quiltevat 100 % polyester
Pladevat 100 % polyester 100 gr. M2
Pladevat 100 % polyester 60 gr. M2

Spørg om pris og muligheder for netop dit projekt

Kant – til – kant mønstre

Der quiltes som standard med polyester tråd, som er inkl. i m2 prisen. Som hovedregel vælges neutrale farver, som ses lige meget og lige lidt, på patchworkarbejdet. Der udover, har du mulighed for at få quiltet med bomuldstråd i flere varianter og prisklasser pr. m2. Vær iøvrigt opmærksom på, at nålestr. der bliver anvendt er væsentlig kraftigere end ved alm. syning

Frihåndsquilt/freestyle

Eksp. på kombineret frihåndsmeandering og fjerranker i yderkanterne samt perleranke.

Kunde-quilt/ kombineret

Et lille udsnit af quilteopgaver udført for kunder.